Je bent hier: Home

Red Giants

Advertentie

Arno Bunnig en Yuval Uzan maken selectie compleet

E-mail Afdrukken

Red Giants is zeer verheugd om na Jesper Jobse de volgende twee toppers te kunnen presenteren, Yuval Uzan en Arno Bunnig.

Yuval Uzan is een oude bekende, hij maakte al eerder furore bij Red Giants en wist in korte tijd uit te groeien tot publiekslieveling in Meppel. Yuval speelde eerder al bij Landstede Basketball en in de eredivisie voor Den Helder. Voordat hij een paar jaar geleden naar Meppel kwam speelde hij voor GS Stars en het afgelopen seizoen dus voor ZAC Zwolle in de eerste divisie.

Arno Bunnig stond al eerder in de belangstelling van Red Giants, dat is ook niet zo gek want toen bekend was dat Arno stopte bij het eredivisie team van Landstede Basketball had hij de clubs op de amateurnivo’s voor het uitkiezen. Hij koos destijds voor ZAC Zwolle om daar in de eerste divisie te spelen en kiest er voor om na een seizoen toch alsnog de overstap te maken naar Meppel. Arno kwam na een jaar high school in Wisconsin in 2003 naar Nederland om daar voor WoonAris Leeuwarden te spelen. Een jaar later ging hij naar Zwolle om daar bijna 10 jaar lang voor Landstede Basketball te spelen, onder andere met de gebroeders van der Kamp en Alexandre de Sa waarmee hij in 2005 de finales haalde van zowel de play-offs als de beker.

Samen met Jesper Jobse zijn deze drie spelers de nieuwe aanwinsten voor heren 1 en brengen daarmee samen met Alexandre de Sa, Brian ten Bosch, Tom Schonewille, Dick de Weijer, Joost Vos, Rikus ten Napel en Nick Bloemhof de selectie op 10 spelers. De overige posities worden door de U20 jeugd ingevuld, daarvan zijn Uria van der Woerdt en Timo Wonnink al spelers die vorig seizoen al behoorlijk wat minuten gemaakt hebben en hopelijk het aankomende seizoen een nog groter aandeel gaan krijgen bij heren 1.

Laatste aanpassing ( woensdag 17 september 2014 19:05 )