Je bent hier: Home Informatie Activiteiten David Cup Junior scholen basketbaltoernooi groot succes

Red Giants

Advertentie

David Cup Junior scholen basketbaltoernooi groot succes

E-mail Afdrukken

Afgelopen vrijdag 2 januari, de laatste dag van de kerstvakantie, heeft het door Basketbal vereniging Red Giants, georganiseerde scholen basketbaltoernooi plaats gevonden.

In de nieuwe topsporthal op Ezinge meldden zich negentien basisschoolteams voor het jaarlijkse David Cup basketbaltoernooi voor basis Onderwijs. De jeugdleden van Red Giants hebben zich fantastisch ingezet om de wedstrijden te begeleiden en de basisschool kinderen te helpen met het bijhouden van de scores.

Met veel enthousiasme beten de jongste groepen (groep 4,5 en 6) in de ochtend het spits af. Vol overgave en fanatisme werd er gespeeld door de basisschoolleerlingen.  Iedereen had er echt zin in en zoals één van de begeleiders zei; "de oliebollen moeten er weer af gesport worden". Ondanks de gezonde competitie onderling was de sfeer erg goed en werden er zelfs teamleden “geleend” van een ander team wanneer er spelers te weinig waren. Nadat iedereen tegen elkaar gespeeld had eindigde de wedstrijd om het kampioenschap tussen de Fireball Dunkers van Het Kompas en de Blue United van de Oosterboerschool in een gelijke stand. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist met vrije worpen, waarbij de Fireball Dunkers, kampioen werd in de jongste categorie.

In de middag speelden de oudere basisschooljeugd (groep 7 en 8) met al evenveel enthousiasme. De in totaal 11 groepen werden in twee poules ingedeeld. Bij sommige wedstrijden was de spanning echt te snijden en ging de score gelijk op en werd in de laatste minuut het winnende punt gescoord. Na het spelen van de kruisfinales ging de finale wedstrijd uiteindelijk tussen de Basketbaltubbies wederom van Het Kompas en  De Superballers van de Anne Frankschool. De wedstrijd ging gelijk op en dat betekende aan het eind een gelijke stand 8 - 8. Vrije worpen zorgen ervoor dat de Basketbaltubbies van Het Kompas kampioen werden. Al met al een zeer geslaagde afsluiting van de kerstvakantie voor alle deelnemers, toeschouwers, de organisatoren en begeleiders van de Red Giants.

Laatste aanpassing ( maandag 09 februari 2015 22:04 )