Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Red Giants maakt het zichzelf moeilijk na slechte beginfase

E-mail Afdrukken

Het is een gegeven maar je kunt er ook niet omheen, als je vijf spelers mist en je moet dan uit tegen Groene Uilen spelen dan kan het nog wel eens lastig worden. Met Nick Bloemhof, Joost Vos, Rolf Willigenburg en Eric Gunnink geblesseerd aan de kant en Alexandere de Sa die zich 20 minuten voor vertrek noodgedwongen moest afmelden, was de selectie aardig uitgedund. Als je dan ook nog eens slecht begint aan de wedstrijd en met 16-2 achterstaat in de beginfase wordt het helemaal een moeilijk verhaal. Toch was het niet zo uitzichtloos als de 75-59 eindstand zou doen vermoeden.

Red Giants kwam een paar keer terug tot 8 punten, ook in het begin en nog aan het einde van het vierde kwart maar slechte opties en slordige passing maakte dat het Groene Uilen niet echt met de rug tegen de muur kon zetten. Groene Uilen dat met 12 man de hele wedstrijd full-court press speelde en het Red Giants moeilijk maakte om rustig de aanvallen op te zetten, mocht erg veel van de scheidsrechters, met duw en trekwerk werd Red Giants bestreden en dat was blijkbaar iets wat door de heren in het oranje als goed verdedigen werd gezien. Zelfs toen Dick de Weijer hardhandig werd afgestopt en daardoor zijn tanden los had zitten en een bebloede mond had was dat voor de scheidsrechter nog geen reden tot een fout. Het was dan ook lastig voor Red Giants om lekker in de wedstrijd te komen, het lag vaak meer op de grond dan dat het op beide benen stond en het moest vechten om tot een score optie te kunnen komen.

Toen in het vierde kwart met nog 2 minuten te spelen en acht punten achterstand door middel van fouten sneller in balbezit wilde komen kreeg het nog een paar kansen om het verschil kleiner te maken. Groene Uilen maakte van de vier vrijeworpen er maar 3 maar wist steeds weer de aanvalsrebound te pakken waardoor Red Giants er niet veel mee opschoot. Als het al een verdedigende stop maakt werd er aan de andere kant slordig met de geboden kansen omgesprongen. Groene Uilen liep uit naar een onoverbrugbare voorsprong en won uiteindelijk met 75-59.

Red Giants had een schotpercentage van 23% en had aanvallend niemand in de wedstrijd zitten, dat Rikus ten Napel 21 punten binnenschoot was mede te danken aan de 13 vrijeworpen die hij raakte. Het was dan ook zeker een van de mindere wedstrijden, zo niet de minste, van Red Giants dit seizoen en desondanks bleef het nog redelijk in het spoor van de Groene Uilen die met 12 spelers maar konden door blijven wisselen, maar niet echt weg konden lopen van de Meppelers. Zelfs op het einde had het nog in de problemen had kunnen komen als aan Red Giants kant wat scherper was omgegaan met de geboden kansen om het nog spannend te maken.  In de komende periode wacht Red Giants aanstaande zaterdag de beker en een week later Almonte uit Eindhoven. Een periode waarin het de geblesseerde spelers terug zal zien komen en het team weer op sterkte kan komen om in de competitie weer de nodige punten te gaan pakken en de aansluiting met de top weer te krijgen.

Eerst aanstaande zaterdag om 18:00 uur de beker wedstrijd in tegen eerste divisionist Landslake Lions uit Landsmeer.

Laatste aanpassing ( zondag 17 november 2013 09:02 )