Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Eerste divisionist Lions gooit Giants uit de beker

E-mail Afdrukken

Red Giants moest het afgelopen zaterdagavond opnemen tegen de Landslake Lions in Landsmeer in de tweede ronde van de Nederlands beker. Het team uit Landsmeer komt uit in de eerstedivisie, een klasse lager dan het nivo waarop Red Giants speelt en dus was Red Giants aan zijn stand verplicht om deze tegenstander te verslaan om in de derde ronde te komen van de beker. Red  Giants reisde door omstandigheden af met maar zeven spelers en kon geen beroep doen op maar liefst acht spelers die vanwege blessures of andere verplichtingen niet beschikbaar waren. Het speelde een slechte wedstrijd en kon niet voorkomen dat Landsmeer met jeugdig en fanatiek basketball terrecht met 78-69 won.


Red Giants reisde af richting Landsmeer met Alexandre de Sa, Rivallo Putuhena, Tom Schonewille, Brian ten Bosch, Dick de Weijer, Eric Gunnink en Johnny Robben. Het begon nog wel aardig aan de wedstrijd, vooral Johnny Robber was in de beginfase nadrukkelijk aanwezig en kon alleen met fouten afgestopt worden onder het bord.  Red Giants nam een 5-6 voorsprong en zag dat de snelle guards van de tegenstander zorgden voor problemen in de defensie.
In het eerste kwart wisselden beide ploegen steeds van leiding en had Red Giants aan het einde van het eerste kwart de minimale voorsprong met 19-20.
Er leek nog weinig aan de hand, Red Giants verdedigde slap niet goed en was in de rebound ook niet scherp en zou hierin wat Vooral de rebound zou geen probleem moeten zijn omdat de Meppelers een behoorlijk lengteoverwicht had tegenover het kleine team van coach Peter van Noord.
In het tweede kwart veranderde echter weinig aan het spelbeeld bij de Meppelers, de thuisploeg begon steeds beter in de wedstrijd te komen en wist vanaf afstand vaak de bal in het netje te gooien en was gewoonweg veel fanatieker dan de bezoekende Meppelers. Halverwege het tweede kwart was het nog 25-25, maar toen raakte Red Giants even het spoor bijster door veel ballen heel simpel weg te gooien en in de rebound zich te laten aftroeven door de thuisploeg. Landsmeer liep uit naar een 37-25 voorsprong voordat Tom Schonewille met twee acties weer wat terug kon doen om het verschil bij 37-29 weer binnen de tien punten te houden. De thuisploeg had echter de smaak te pakken en liep weer uit op de Meppelers en bij rust was het verschil opgelopen naar 45-33.
Wie na rust zou denken dat de Meppelers wel wakker zouden zijn kwam bedrogen uit, er ging veel fout in het aanvalsspel in in de verdediging en de scherpte was er nog steeds niet. Vanaf afstand kon alleen Alexandre de Sa een driepunter noteren, de overige 14 pogingen van het team gingen mis. Twee minuten voor het einde van het derde kwart was de achterstand maar liefst 20 punten bij 60-40 en had Red Giants nog 4-10 run eruit weten te persen om na het derde kwart niet met een onoverbrugbare achterstand te staan. Nu was de stand met 64-50 nog niet ideaal maar het team had al vaker een dergelijke achterstand goed gemaakt. Maar ook in het vierde kwart bleef Red Giants tegen zichzelf spelen, het kon zich maar niet in de wedstrijd spelen en halverwege het vierde kwart was de stand bij 58-73 nog steeds aanzienlijk. Pas twee minuten voor tijd kwam Red giants dichterbij Landsmeer met 73-65 en leek het even of het nog spannend zou gaan worden in het restand van de wedstrijd. Een driepunter van Landsmeer bracht het verschil echter weer tot meer dan tien en het geloof was eigenlijk daarmee wel weg bij de Meppelers die het bekeravontuur zagen eindigen in Landsmeer nadat de zoemer klonk bij 78-69. Red Giants was zaterdagavond niet het enige promotiedivisie team dat zich verslikte in een lagere divisieteam. Ook Punch verloor bij een eerstedivisionist en Cangeroes verslikte zich zelfs in een Hoofdklasser. Het heeft er allemaal mee te maken dat de beker voor de meeste teams een noodzakelijk kwaad is waarbij je alleen maar ver moet reizen om dan eventueel tegen een eredivisieteam in je eigen hal te kunnen spelen. Voor Red Giants zit het bekeravontuur erop en kan het zich weer helemaal richten op de competitie waarin het aanstaande zaterdag Almonte Eindhoven op bezoek krijgt in het eigen Vledder. Scores: Tom Schonewille 20 pnt, Dick de Weijer 18 pnt, Alexandre de Sa 11 pnt en Eric Gunnink 10 pnt.

Laatste aanpassing ( zondag 17 november 2013 10:40 )