Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Heren-1 heeft weinig moeite met Almonte

E-mail Afdrukken

Afgelopen zaterdagavond speelde Red Giants in een goed gevulde sporthal Het Vledder tegen Almonte Eindhoven. Een wedstrijd die door de thuisploeg gewonnen moest worden om geen onnodig puntverlies te lijden.
In het eerste kwart speelde Red Giants slordig en was het verdedigend nog niet bij de les waardoor Almonte brutaal de voorsprong kon pakken halverwege het eerste kwart bij 10-16. Red Giants herpakte zichzelf echter weer en kwam via scores van Rikus ten Napel al snel weer langzij en en Wim van der Kamp zette met een score een 20-18 voorsprong aan het einde van het eerste kwart op het scorebord.

Het was dezelfde Wim van der Kamp die met twee driepunters op rij het verschil naar 26-18 bracht en daarmee het eerste gat in de wedstrijd sloeg. Eindhoven kwam weer terug tot 28-26 en toen was het uitblinker Tom Schonewille die met twee driepunters op rij het verschil weer naar 34-28 bracht. Het was het startsein tot een kleine run naar een 48-35 voorsprong na een driepunter van Alexandre de Sa vlak voor het eindsignaal bij rust.

Na rust begon Red Giants weer wat slordig aan de wedstrijd en verzuimde het verder uit te lopen. Het verschil bleef echter steeds 10 punten verschil en halverwege het derde kwart had Dick de Weijer de mooiste actie van de wedstrijd met een spektaculaire dunk over een speler van Almonte heen waarmee hij het publiek op de banken kreeg. Toen Red Giants in de slotfase van het derde kwart wat meer druk ging zetten op Almonte liep het in anderhalve minuut nog uit van 59-49 naar 65-49 om het verschil naar 16 punten te brengen aan het einde van het derde kwart.
In het vierde kwart bleef het verschil schommelen rond de 15 punten, pas in de laatst twee minuten kon het wat verder afstand nemen nadat het bij 76-62 nog een keer gas gaf en uitliep naar een 86-65 overwinning.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Jugglers in Enschede.
Scores: Tom Schonewille 28 pnt, Rikus ten Napel en Wim van der Kamp beiden 11 pnt, Alexandre de Sa 10 pnt, Brian ten Bosch en Rolf Willigenburg beiden 8 pnt en Dick de Weijer 7 pnt.

Laatste aanpassing ( dinsdag 26 november 2013 08:02 )