Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Red Giants kansloos in Rotterdam

E-mail Afdrukken

In het onderlinge treffen tussen Red Giants en Rotterdam Basketball 2 stond de vierde positie op het spel. Met nog 6 wedstrijden te gaan in de competitie had Red Giants bij winst 4 punten afstand kunnen nemen en stond het met een been in de final four. Onder toeziend oog van de coaches van de eventuele tegenstanders in die final four begon Red Giants goed en kwam het 8-0 voor maar zag daarna Rotterdam al snel langszij komen en de wedstrijd controleren. Rotterdam liet Red Giants kansloos in de Alexanderhal en won afgetekend met 77-41 en pakte daarmee de vierde positie over van Red Giants met een wedstrijd minder gespeeld.

Red Giants miste al de nodige spelers, Wim en Rein van der Kamp, Rolf Willigenburg, Johnny Robben, Rikus ten Napel en op de heenreis bleek dat Tom Schonewille gestrand was met autopech in Belgie. Nick Bloemhof die niet fit is en eigenlijk nog niet kon spelen, moest noodgedwongen mee naar Rotterdam omdat anders de mogelijkheid om te wisselen wel heel klein werd. Ook jeugdspeler Timo Wonnink maakte de reis naar Rotterdam mee.
Met het selecte gezelschap werd goed begonnen aan de wedstrijd, via driepunters van Dick de Weijer en Joost Vos had Red Giants een bliksemstart en kwam het op een 0-8 voorsprong. Rotterdam kwam echter al snel terug in de wedstrijd en met een rake driepunter van de Litouwer Tamakauskas kwam het op een 11-10 voorsprong en liep het al snel uit naar een 20-8 voorsprong na het eerste kwart.
In het tweede kwart bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, Red Giants die slecht verdedigde en aanvallend veel te veel van afstand schoot en Rotterdam die gestaag door bleef scoren. Met rust was het verschil inmiddels opgelopen tot 40-16.

Voor Red Giants restte na rust de onmogelijke opgave om 24 punten verschil goed te maken, het speelde in het derde kwart een stuk beter maar kon niet voorkomen dat Rotterdam desondanks 2 punten uitliep met een 60-32 tussenstand na het derde kwart.
In het vierde kwart liet jeugdspeler Timo Wonnink zien dat hij kan basketballen, onbevreesd met een aantal goede acties en 4 punten achter zijn naam liet hij zich zien, maar de Meppelers moesten wel toezien hoe Rotterdam met flair probeerde Red Giants over de knie te leggen, het probeerde met alley-oop dunks en galery play het publiek te vermaken en won uiteindelijk met 77-41.

Red Giants valt hiermee terug naar de vijfde positie en moet hopen op misstappen van Rotterdam in het restant van de competitie waar Rotterdam nu twee wedstrijden van de resterende zes moet verliezen en Red Giants al hun vijf resterende wedstrijden nu moet winnen. Volgende week moet Red Giants naar Eindhoven om daar tegen Almonte te spelen.

Topscorer bij Red Giants was Joost Vos die als enige in de dubbele cijfers kwam met 19 punten.

Laatste aanpassing ( dinsdag 04 maart 2014 20:08 )