Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Red Giants in Eindhoven te sterk voor Almonte

E-mail Afdrukken

Red Giants miste weer een aantal spelers en had in Rikus ten Napel en Dick de Weijer spelers die niet helemaal fit waren, maar de wedstrijd in Eindhoven was te belangrijk om hen rust te kunnen geven. Het was dan ook Rikus ten Napel die zijn team in de eerste helft op sleeptouw nam en een zeer sterke wedstrijd speelde. Hij leidde zijn team naar een 64-81 overwinning.

Rikus ten Napel (foto links) had twee weken eerder tegen Leiden een kuitblessure opgelopen en het was afwachten of hij wel kon spelen. Ook Tom Schonewille werd de voorgaande twee wedstrijden gemist vanwege zijn werk. Beide heren waren deze wedstrijd wel present en  samen namen beide spelers in het eerste kwart het grootste deel van de scores voor hun rekening. Wim van der Kamp scoorde in het eerste kwart daarbij ook 5 punten en Red Giants leidde na dat kwart met 16-22 en had van Almonte niet heel veel te duchten. Almonte was vooral onder het bord gevaarlijk maar zag dat hun lange mannen al vrij snel in foutenlast kwamen.
In het tweede kwart speelde Red Giants zijn beste spel onder aanvoering van ten Napel die de helft van de 24 gescoorde punten voor zijn rekening nam in dat kwart. Met goed verdedigen en fastbreak basketball liepen de Meppelers uit naar een 28-46 ruststand.

Na rust werd het bij Red Giants wat slordiger en kwam Almonte in het begin van het derde kwart iets dichterbij na 4 minuten spelen met 53-64. Rikus ten Napel was inmiddels al uit voorzorg naar de kant gegaan omdat de wedstrijd toch al min of meer gespeeld was. Tom Schonewille bracht met een driepunter zijn ploeg weer op 53-67 en het team kreeg weer langzamerhand controle over de wedstrijd. In de laatste minuut van het derde kwart maakte Joost Vos met 4 punten op rij er 59-79 van en was het verschil weer twintig punten.
In het vierde kwart vond Red Giants het wel prima, Rein van der Kamp en Eric Gunnink waren door hun enkel gegaan en niet meer fit en de overgebleven spelers werden vermoeid wat het spel niet ten goede kwam. Red Giants speelde de wedstrijd uit en Almonte kon nog iets terug doen doordat de scherpte er wel af was bij de bezoekers maar dichterbij dan de uiteindelijke 64-81 kon het niet komen.

Aanstaande zaterdag mag Red Giants na drie uitwedstrijden op rij eindelijk weer eens thuis spelen, Jugglers Enschede is dan de tegenstander in het Vledder.
Scores: Rikus ten Napel 24 pnt, Tom Schonewille 17 pnt, Wim van der Kamp 14 pnt en Joost Vos 12 pnt.

Laatste aanpassing ( zondag 09 maart 2014 11:20 )