Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Red Giants richt vizier op aanstaande donderdag

E-mail Afdrukken

Voor Red Giants Heren 1 is het aanstaande donderdagavond al een finale.

Gistermiddag in Almere tegen de nummer laatst Pioneers uit Almere leken de spelers al met het hoofd bij de wedstrijd van aanstaande donderdagavond te zijn. Bijna was de wedstrijd van aanstaande donderdag tegen nummer drie Groene Uilen niet meer van belang geweest. In Almere had Red Giants (spelend zonder Alexandre de Sa en de gebroedes van der Kamp) de grootste moeite met de rode lantaarndrager.

In de eerste helft was de goed spelende thuisploeg de Meppelers in de rebound de baas en speelden de Pioneers met zeer veel inzet en onbevangen, desondanks was de voorsprong er wel met 31-33. Na rust had Red Giants controle, het was in de rebound Almere de baas en had de wedstrijd onder controle. Na een driepunter van Tom Schonewille twee minuten voor het einde van het derde kwart was de tussenstand 45-54 in het voordeel van Red Giants en ging Schonewille naar de kant om wat rust te krijgen. Pioneers maakte een 15-0 run en pakte brutaal de voorsprong bij 60-54. Rikus ten Napel moest daarom noodgedwongen toch nog zijn opwachting maken in het vierde kwart en maakte meteen het verschil. Hij zou eigenlijk de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan om zich te sparen voor de belangrijke wedstrijd van aanstaande donderdagavond. Onder leiding van ten Napel (hij scoorde in korte tijd 8 punten) en de in het veld terugekeerde Schonewille had Red Giants al snel weer de controle overgenomen en bij 66-74 weer een gat geslagen met nog minder dan twee minuten te spelen. Ten Napel werd uit voorzorg snel weer naar de kant gehaald en meteen kwam Almere weer terug in de wedstrijd bij 71-76. Schonewille faalde echter niet vanaf de vrije-worplijn en met vier vrije-worpen op rij bracht hij de eindstand op 72-80. Hiermee won Red Giants de wedstrijd maar speelde het een slechte generale. Doordat concurent Rotterdam in Groningen verloor m et twee punten van de Groene Uilen pakt Red Giants de vierde postitie weer over van Rotterdam. Welliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, maar Rotterdam krijgt nog twee lastige wedstrijden tegen nummer twee Cangeroes en Jugglers in Enschede.  Scores: Tom Schonewille 26 pnt, Joost Vos 21 pnt en Dick de Weijer 17 pnt.

Aanstaande donderdagavond om 20:30 uur in het Vledder speelt Red Giants de zeer belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3 Groene Uilen

Laatste aanpassing ( vrijdag 28 maart 2014 06:50 )