Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Red Giants start competitie bij De Groene Uilen

E-mail Afdrukken

Voor heren 1 begint zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd bij De Groene Uilen. In het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen is de tip-off om 20:30 uur. “We hebben een goede voorbereiding gehad”, aldus trainer Patrick Koning. “De trainingen kunnen veel beter, maar dat heeft meer te maken met het aantal spelers waarmee we konden trainen. Veel blessures en pijntjes maakt dat we vaak met maar weinig mensen kunnen trainen. Desondanks spelen we de wedstrijden wel goed. Het is ook een voordeel dat het team ten opzichte van vorig seizoen bij elkaar gebleven is en we met Bas Rozendaal juist enorm versterkt zijn. We kunnen nu verder werken aan waar we mee bezig waren, zonder dat je eerst 5 man moet inpassen.”

Tegen De Groene Uilen werd vorig seizoen – na verlenging – verloren in de finale van de promotiedivisie. In Zwolle werd het uiteindelijk 75-76 voor de Groningers. “Revanchegevoelens zijn er bij mij eigenlijk niet. Het team van Groene Uilen is behoorlijk veranderd en het is weer een nieuw seizoen. Dit seizoen zit hem de revanche in het willen winnen van de finale. Tegen wie maakt dan niet uit en ook niet wie op weg daar naar toe verslagen moet worden. Het moet nog wel gebeuren natuurlijk. Je kunt zoals vorig seizoen een offday hebben als team, maar ook dan moeten we een wedstrijd kunnen winnen met hard werken en teambasketbal. “

“Toch is het niet zomaar 1 van de 20 competitiewedstrijden. We zullen wel gemotiveerd zijn zaterdagavond, omdat spelen tegen de Uilen toch iets extra’s heeft. En je wil deze wedstrijd altijd net iets meer winnen, of je nu wel of geen finale van ze hebt verloren. Ik merk ook dat de jongens wel wat willen laten zien zaterdag. Daarvoor hoef ik ze niet extra te motiveren, dat heeft de geschiedenis wel voor me gedaan. Maar dat geldt ook de Uilen. En die hebben hun eerste wedstrijd ook nog eens verloren. Ze zullen willen voorkomen dat ze nu de tweede op rij gaan verliezen.”

Laatste aanpassing ( zondag 04 oktober 2015 07:14 )