Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Red Giants wint tweemaal binnen 24 uur

E-mail Afdrukken

 

Twee wedstrijden spelen binnen 24 uur met een selectie met maar 7 fitte spelers, als dan op vrijdagavond ook nog een speler afvalt omdat hij moet werken wordt het even puzzelen.
In de week voorafgaand trainden Jim ter Veer en Nick Martina mee en de twee jonge spelers werden op vrijdag meteen maar voor de leeuwen geworpen in Den Haag waar Jim zijn debuut maakte in heren 1.

Zonder Rikus, Nick B., Yuval, Bas en Brian nam Red Giants op vrijdagavond in Den Haag meteen de voorsprong op de Jumpers. De thuisploeg die in de eerste divisie acteert staat weliswaar laatste in de eerste divisie, maar het speelde vrijuit en kwam na 3 minuten spelen alweer langszij door 3 driepunters op rij van de kleine Sorton waardoor er een 9-7 voorsprong voor de Jumpers op het scorebord stond. Red Giants moest even de verdediging wat strakker aantrekken en nam gaande weg het eerste kwart meer afstand. Jim ter Veer schoot met zijn eerste driepunter in zijn debuut meteen raak en zette daarmee de 15-25 tussenstand op het bord. Het eerste kwart werd met een 15-27 voorsprong afgesloten en deze marge zou het houden tot aan de rust waar de Giants met een 39-51 voorsprong in ging.

Na rust wist Red Giants het pleintjes basketbal van de thuisploeg wat meer te beteugelen en liep het uit naar een 58-78 voorsprong na het derde kwart. Red Giants zat in gedachten inmiddels al bij de wedstrijd van de volgende dag en liet de teugels wat vieren. De wedstrijd eindigde in een 69-96 overwinning en daarmee bekert Red Giants een ronde verder waarin het de koploper in de eerste divisie, BVG treft op zaterdagavond 21 november in Groningen.
Scores: Jesper Jobse 40 pnt, Rein van der Kamp 19 pnt, Arno Bunnig 15 pnt en Yentl Ellens 11 pnt.

Zaterdagmiddag werd er afgereisd naar Rosmalen waar Red Giants het moest opnemen tegen de nummer voor na laatst van de promotiedivisie. Met Bas en Brian nog steeds uit voorzorg op de bank met enkelblessures en Rikus en Nick als lang geblesseerden speelde Red Giants met maar 7 man in de gezellige sporthal de Hazelaar.
Het begin was meteen voor de Giants die een 3-7 voorsprong pakten aan het begin van het eerste kwart. Black Eagles was echter niet van plan om meteen de wedstrijd al uit handen te geven tegen de koploper in de promotiedivisie en via 13-14 werd het eerste kwart afgesloten met een 23-27 voorsprong. 
Of het de wedstrijd van de dag er voor was die nog in de benen zat of onderschatting, maar Red Giants was niet scherp aan beide kanten van het veld. Ook in het tweede kwart was het niet heel goed wat Red Giants liet zien, veel balverlies en statische aanvallen tegen de zone van Black Eagles maakten dat het bij rust nog steeds een wedstrijd was 39-45. Met name de oud Syrisch international Isthaq was een plaag voor Red Giants met zijn fysieke spel en afstandsschoten.

Na rust leek er bij de Giants het besef te komen dat op halve kracht de Black Eagles niet opzij gezet zou worden, het schoot uit de startblokken en zette in het derde kwart de thuisploeg onder druk en haalde nu wel op alle vlakken dikke voldoendes. Het gevolg was dat dit kwart met 8-24 gewonnen werd waardoor er een  47-69 tussenstand op het scorebord stond. Hiermee was er een behoorlijk gat geslagen. Red Giants werd in het vierde kwart wat vermoeid en dat zag je meteen terug in het spelbeeld. Black Eagles kwam terug tot 59-74 halverwege het vierde kwart maar via een aantal knappe scores van Arno Bunnig kon het niet dichterbij komen en speelde het de wedstrijd goed uit en werd er met 70-88 gewonnen waardoor Red Giants nog wel gedeeld met CobraNova op de eerste positie staat maar op doelsaldo de eerste positie heeft.

En laat nu aanstaande zaterdag CobraNova op bezoek komen in Meppel, in een onderlinge ontmoeting tussen de nummer een en twee kan Red Giants dan alleen de koppositie pakken.
Scores: Jepser Jobse 27 pnt, Arno Bunnig 26 pnt en Rein van der Kamp 13 pnt

Laatste aanpassing ( woensdag 11 november 2015 19:05 )