Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Topper in de promotiedivisie

E-mail Afdrukken

Zaterdagavond staat er in de topsporthal op Ezinge een topper op het programma. Inzet is de koppositie in de promotiedivisie. Op dit moment moet Red Giants deze nog delen met CobraNova uit Den Haag.
Beide teams hebben 10 punten uit 6 wedstrijden, alleen heeft Red Giants exact een doelsaldo van een keer zoveel, 128 om 64 en staat het daarmee op de eerste positie in de promotiedivisie.

Bij winst neemt Red Giants afstand van CobraNova en staat het alleen aan kop en bij verlies moet het de koppositie laten aan de Hagenezen. CobraNova verloor dit seizoen alleen in eigen huis van Binnenland Barendrecht en Red Giants maakte een aantal weken geleden een misstap in Delft tegen Punch.

CobraNova liep vorig seizoen in de slotfase van het seizoen de final four mis en kent net als vorig seizoen ook dit seizoen een zeer goede seizoenstart. Met Rogilio Sewrattan hebben ze een guard die wedstrijden kan beslissen en daaromheen staat gewoon een goed team. Het is een van de teams die de final four kan halen, maar daar zijn nog wel een aantal kandidaten voor. CobraNova is in iedergeval een grote kanshebber en het zal ze er alles aan gelegen zijn om Red Giants in eigen huis te verslaan. In de voorbereiding werd al tegen elkaar geoefend in Meppel en toen won Red Giants nog redelijk makkelijk. Dat was een oefenwedstrijd en zaterdagavond is de inzet de koppositie in de mooiste basketball competitie van Nederland, de promotiedivisie.

De wedstrijd begint om 20:00 uur en wordt gespeeld in topsporthal Ezinge.

Red Giants bekert ook verder in de vaderlandse bekercompetitie en treft daarin het oude team van Bas van Rozendaal, BVG Groningen. Groningen dat momenteel in de eerste divisie ongenaakbaar is en ongeslagen bovenaan staat heeft bijna het halve team van Groene Uilen van vorig seizoen overgenomen. Een lastige horde om te nemen voor de Giants die vol aan de bak zullen moeten op zaterdag 21 november om 19:45 uur. Inzet is de volgende ronde waarin de winnaar eredivisionist Aris Leeuwarden op bezoek krijgt.

Eerst is het vizier gericht op de competitie aanstaande zaterdag waarin het de koppositie verdedigd in een rechtstreeks duel om de koppositie met CobraNova.

Laatste aanpassing ( woensdag 11 november 2015 18:50 )