Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Red Giants gemotiveerd naar winst tegen reserves Leiden

E-mail Afdrukken

Red Giants zat aanvallend niet lekker in zijn vel, veel spelers missen scherpte en tegen Leeuwarden en Groene Uilen was het aanvallend als team dan ook ondermaats. Tegen Groene Uilen werd verdedigend wel heel sterk gespeeld, daardoor werd het verschil uiteindelijk met 22 punten nog aardig groot, maar de 69 gescoorde punten waren te weinig.
Nu wil het nog wel eens zijn dat gemakzucht in een team sluipt als je tegen een van de mindere ploegen moet spelen. Tegen de reserves van Leiden werd echter dezelfde intensiteit in de verdediging gelegd als een week eerder tegen de Uilen en werden de aanvallen goed gelopen, bijna alle keuzes die gemaakt werden waren de juiste en dan is het makkelijk basketballen, ook al ben je maar met zeven spelers. 

Als dan Bas kinderachtig uit de wedstrijd gefloten wordt terwijl hij juist gebruikt werd als klimplaal (dat wordt in deze competitie wel meer toegestaan helaas) en Dick en Arno ook al snel tegen fouten opliepen moest er toch enigszins ingehouden gespeeld worden in de tweede helft.

Nu was de marge bij rust al behoorlijk met een dikke 20 punten verschil, in de tweede helft bleef de intensiteit echter wel hetzelfde, pas in het begin vierde kwart kwam er voor het eerst een run van Leiden die met 10 punten op rij het gat verkleinden. Zonder een time-out te hoeven nemen herpakten de spelers zichzelf weer en werd er uiteindelijk ruim gewonnen in een goede wedstrijd met 57-93. Doordat concurenten Binnenland en Grasshoppers verloren heeft Red Giants weer wat meer ruimte aan kop, wel met nog evenveel verliespunten als Binnenland maar die spelen aankomend weekend tegen de nummer 4 Grasshoppers in Katwijk.
Scores: Arno Bunnig 26 pnt, Jesper Jobse 23 pnt, Dick de Weijer 14 pnt en Bas Rozendaal 10 pnt.

Laatste aanpassing ( zondag 14 februari 2016 09:36 )