Je bent hier: Home Informatie Nieuws-archief

Red Giants

Advertentie

Wie eindigt in de competitie als koploper?

E-mail Afdrukken

Op de laatste speeldag van de promotiedivisie zal pas bekend worden wie er het reguliere seizoen afsluit als koploper. Red Giants staat welliswaar 2 punten voor op de nummer 2 uit Barendrecht, maar het heeft uit verloren en moet bij een verlies, en dus gelijke stand op de ranglijst de koppositie op onderling resultaat aan Binnenland laten. De Barendrechters komen aanstaande zaterdag op bezoek in Meppel om een aanval te doen op de koppositie, buiten het feit dat de eer op het spel staat is de verliezer in de final four gekoppeld aan Grasshoppers en daar hebben de Barendrechters het afgelopen seizoen twee keer van verloren. Het zal er voor de bezoekers dan ook waarschijnlijk er alles aan gelegen zijn om hun "angstgegner" van het afgelopen seizoen te ontlopen.

Red Giants verloor in december de uitwedstrijd ruim, met maar liefst 99-73 werd een zwaar gehavend team kansloos gelaten in Barendrecht. Ondanks dat er nog geprobeerd was om deze wedstrijd te verzetten omdat we geen representatief fit team op de been konden brengen vanwege blessures moest er toch afgereist worden. Gelukkig werd Edwin Luyckx nog bereid gevonden om mee te doen op zijn oude dag, daardoor hoefden spelers die geblesseerd waren niet heel veel te spelen en kon er nog een enigzins gewisseld worden, en Edwin deed het behoorlijk in afwezigheid van de twee pointguards Yuval Uzan en Alexandre de Sa. Echter niet echt een wedstrijd waaruit je conlussies kunt trekken over de onderlinge krachtsverschillen. Zaterdag kan Red Giants laten zien waar ze echt tot in staat zijn als ze wel compleet zijn.

Een heerlijke afsluiter van het seizoen dus in de Ezinge topsporthal, kan Red Giants de aanval op de koppositie afslaan en mag het zich dan aan het einde van het seizoen de koploper noemen in de promotiedivisie als het zich opmaakt voor de allesbeslissende eindstrijd in de Final Four! Zet u zaterdag 7 mei ook alvast in de agenda, dan wordt de return gespeeld van de halve finale in de Ezinge topsporthal met de inzet een ticket voor de finale in Zwolle om het landskampioensschap. Voordat het zover is......  eerst nog de strijd om de koppositie en de gunstigste uitgangspositie in de Final Four tegen concurent en nummer twee van de competitie, Binnenland uit Barendrecht.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 20:00 uur in de Ezinge topsporthal in Meppel.

Laatste aanpassing ( zondag 24 april 2016 07:42 )