Je bent hier: Home Informatie Verenigingsmededelingen De 15 kernwaarden van Red Giants

Red Giants

Advertentie

De 15 kernwaarden van Red Giants

E-mail Afdrukken

Algemeen

Red Giants betekent letterlijk vertaald: "Rode Reuzen". Wij zijn "rood" en "groot(s)".

1. Groots zijn onze prestaties. We willen de hoogst spelende basketballclub uit Drenthe zijn. We streven naar een continue topklassering in de promotiedivisie.

2. Groots is onze sportiviteit. We willen bekend staaan om onze sportiviteit. Dit komt tot uitdrukking in een positieve sfeer, respectvolle omgang met elkaar, onze tegenstanders en scheidsrechters.

3. Rood staat voor sociaal. We zijn een sociale vereniging waar leden van alle niveaus en alle lagen uit de bevolking welkom zijn.

4. Rood staat voor krachtig. We zijn een daadkrachtige vereniging. We praten niet alleen, maar we doen vooral. We spelen vanuit onze eigen kracht met aantrekkelijk spel, waarmee we toeschouwers spektakel bieden.

Bestuur

5. Als bestuur zijn we daadkrachtig. We zijn duidelijk in onze missie, visie en doelen. We doen wat we zeggen.

6. We stellen kaders voor een positief sportklimaat. Alle leden zijn welkom en voelen zich thuis.

Spelers

7. Als spelers zijn we sportief. We streven naar goede sportprestaties. Niet alleen willen we wedstrijden winnen; we winnen ook de fairplay prijs.

8. We hebben respect voor elkaar, onze tegenstanders, onze trainers/coaches en de scheidsrechters. We respecteren besluiten van hogerhand, zoals bestuur, onze trainers/coaches en scheidsrechters.

9. We helpen de vereniging waar dat kan. Taken voeren we met plezier uit, omdat we daarmee zorgen dat we zelf en andere leden kunnen trainen en wedstrijden spelen.

Trainers/coaches

10. Als trainer/coach ondersteunen we het verenigingsbeleid. We zijn de oren en ogen van het bestuur en de stem van de leden.

11. We leiden onze spelers op tot een hoger prestatieniveau, maar maken ook plezier met elkaar, zowel tijdens trainingen en wedstrijden als erna.

12. We zijn een voorbeeld voor onze spelers en moedigen ze aan tot sportiviteit. Agressief en onsportief gedrag tolereren we niet.

Scheidsrechters

13. Als scheidsrechters zullen wij naar beste eer en geweten onze taken uitvoeren. We zijn deel van de basketballwedstrijd en proberen deze zo sportief en onpartijdig  mogelijk te leiden.

14. We staan open voor verbeteringen. Ongewenst gedrabg van spelers en coaches, zoals schelden, vloeken en grove kritiek, accepteren we niet. We maken dat op een vriendelijke, maar duidelijke toon en wijze kenbaar.

15. We zullen respectvol zijn naar de spelers, coaches en begeleiders en een waardige vertegenwoordiger zijn van Red Giants. Dit komt tot uitdrukking in onze passende kleding, ons nette taalgebruik en ons sportieve gedrag.