Je bent hier: Home Teams

Red Giants

Advertentie

Wedstrijdverslagen

Red Giants komt te kort tegen koploper

E-mail Afdrukken

Red Giants moest afgelopen zaterdag behoorlijk gehavend aantreden tegen de koploper Lokomotief in Rijswijk. Zonder Rik van de Nes (hartoperatie), Dick de Weijer (geopereerd aan hernia), Mark van der Roest (enkelblessure), Boris Egelie (knieblessure) en de nog herstellende Nick Bloemhof trad Red Giants aan met 6 guards en twee spelers van meer dan 2 meter. In het eerste kwart liep een van de twee "lange" mannen al snel tegen zijn 2de fout aan waardoor Red Giants wel heel klein moest gaan spelen en zelfs jeugdspeler Yarno Jager de ondankbare taak had om inside de leegte op te vullen. Aan Red Giants kant was het balverlies erg groot en viel het afstandsschot niet en was het duidelijk te zien dat er een dikke maand geen wedstrijden gespeeld waren, door de blessures en ziektes is er ook een maand bijna niet getraind als team. Desondanks ging de wedstrijd gelijk op en was het pas in de laatste 3 minuten voor rust dat de thuisploeg met 4 rake driepunters het verschil maakte en met een behoorlijk voorsprong de rust in ging bij 40-23. Na rust kwam Red Giants slecht uit de kleedkamer en liep het verschil mede door 3 keer onnodig balverlies snel op naar in de twintig punten verschil. De vermoeidheid begon ook zijn tol te eisen en daarmee werd het balverlies ook niet beter waardoor Lokomotief (waar inmiddels wel het afstandsschot begon te vallen) steeds verder kon uitlopen. Uiteindelijk werd het verschil bij 92-59 nog 33 punten. Aanstaande zaterdag komt titelfavoriet Grasshoppers naar de Ezingehal in Meppel en wacht Red Giants weer een zware taak om te proberen de twee punten in Meppel te houden.

 

RED GIANTS WINT IN IJMUIDEN

E-mail Afdrukken

bron meppelercourant.nl

RED GIANTS HEEFT LAATSTE DUEL VAN 2017 GEWONNEN BIJ AKRIDES

De Meppelers stonden nagenoeg het gehele duel voor, maar vlak voor tijd leek het alsnog mis te gaan. De laatste score was echter voor de Meppelers die daardoor wonnen.
 
Red Giants nam na een gelijkopgaande openingsfase (13-13) aan het einde van het eerste kwart het initiatief. Het pakte de leiding met 20-24 en wist deze kleine voorsprong in het tweede kwart vast te houden. Bij rust stond het 36-39 voor de ploeg van coach Patrick Koning.
 
Na de pauze leek Red Giants het duel definitief naar zich toe te trekken en kwam op een voorsprong van 14 punten, 34-48. Akrides maakte echter gebruik van de vermoeidheid bij de bezoekers die slechts met 8 fitte spelers waren. De thuisploeg kwam terug tot 50-56 aan het einde van het derde kwart en zette dit door in het slotkwart. Bij 57-58 was het duel weer volledig open en bij 64-63 kwam de thuisploeg een minuut voor tijd voor het eerst op voorsprong. Red Gianst sloeg meteen terug (64-66) en moest in de slotseconden de gelijkmaker zien te voorkomen. Dit lukte met kunst en vliegwerk waardoor de punten meegingen naar Meppel.

Scores: Rik van de Nes 20 pnt, Jur Schroder 15 pnt en 18 rebounds

 

Red Giants wint zakelijk van CobraNova

E-mail Afdrukken

De laatste thuiswedstrijd van het jaar 2017 werd gespeeld tegen CobraNova uit Voorburg. Red Giants had aanvallend moeite om het netje te vinden en niet iedereen was op zijn zachts gezegd even scherp. Dan komt het aan op team spel en hard verdedigen en dat is wat Red Giants het overgrote deel van de wedstrijd gedaan heeft. Dat CobraNova met rust 1 punt voorsprong was meer doordat de thuisploeg een schrikbarend laag schotpercentage had dan dat CobraNova Red Giants aan banden had gelegd. In het derde kwart zat Red Giants wat meer tegen het nivo aan wat het kan en was met name Enzo Swart de grote man aan de kant van de Meppelers. Hij leidde in dit kwart zijn team verdedigend en aanvallend en Red Giants legde in het derde kwart de basis voor de uiteindelijke overwinning tegen de Voorburgers met 31 gescoorde punten. In het vierde kwart was het aanvallend weer niet heel groots maar voldoende om de 2 punten met een 77-70 overwinning in Meppel te houden. Tegen Voorburg was een kwart aanvallend goed spelen voldoende om verdedigend de wedstrijd te winnen en Red Giants heeft ook maar 3 minuten achter gestaan in de hele wedstrijd en was dus 37 minuten de bovenliggende partij.

2 December speelt Red Giants in IJmuiden tegen Akrides zijn laatste wedstrijd van 2017 dan speelt het op 6 januari pas weer in Rijswijk tegen Lokomotief en is de eerste thuiswedstrijd in 2018 op zaterdag 13 december om 19:00 uur tegen Grasshoppers met oud Red Giants spelers Bas Rozendaal en Jesper Jobse.

 

Red Giants wint in aantrekkelijk duel van BVG

E-mail Afdrukken

Zaterdag moest Red Giants voor de tweede maal in korte tijd naar Groningen afreizen om het ditmaal op te nemen tegen BVG Groningen. BVG wat gecoacht wordt door oud coach Anne van Dijk (in zijn tijd bij Red Giants de trainer/coach van de huidige Red Giants coach) stond boven Red Giants stond op de ranglijst. In een aantrekkelijke wedstrijd waarin Red Giants alleen in het tweede kwart even het spoor bijster was, draaide het de rollen om op de ranglijst na de 86-75 overwinning om de derde positie op de ranglijst van BVG over te nemen.

Red Giants dat het moest stellen zonder Dick de Weijer, Mark van der Roest, Nick Bloemhof en Boris Egelie, begon verdedigend goed aan de wedstrijd en hield de aanval van BVG goed in bedwang. Pas in het tweede gedeelte van het eerste kwart kwam het aanvallend wat beter in de wedstrijd en nam het ook een voorsprong van 10 punten. Toen in het tweede kwart Red Giants wat meer onder druk kwam te staan omdat er wat kleiner gespeeld moest worden vanwege de blessures en BVG groter ging spelen gingen de Meppelers in een zone verdediging staan om de mismatches onder het bord te neutraliseren. Daar waar de zone verdediging de vorige wedstrijden redelijk goed stond had BVG daar weinig problemen mee en gaf Red Giants mede door deze switch even de controle uit handen. Nadat Red Giants terug switchte naar de man to man verdediging kreeg het weer controle over wedstrijd terug en kon het tweede kwart alsnog met een 4 punten voorsprong worden afgesloten met 36-32. In deze fase maakte Lennard Peatzhold ook zijn rentree na een lange tijd van blessureleed door een afgescheurde achillespees. In het derde kwart legde Red Giants de basis voor de uiteindelijke overwinning, het speelde goed aan beide kanten van het veld en liep uit naar een 16 punten voorsprong. Ook toen Red Giants kleiner ging spelen na het wisselen verslapte het team niet en bekroonde Lennard zijn rentree nog met een loepzuivere driepunter. Red Giants won met 85-74 en kan zich opmaken voor de bekerwedstrijd in Almere waar Pioneers in de derde ronde van de Nederlandse beker Red Giants ontvangt, twee dagen later speelt Red Giants weer in de eigen Ezingehal op zaterdagavond tegen Racing Beverwijk voor de competitie.

Scores: Michel Voogsgeerd 20 pnt, Rik van de Nes 19 pnt, Jur Schröder 14 pnt en Enzo Swart 11 pnt.

Laatste aanpassing ( maandag 30 oktober 2017 16:27 )
 

Red Giants ronde verder in beker

E-mail Afdrukken

Red Giants moest afreizen naar Vught voor hun eerste bekerwedstrijd om daar met tweede divisionist Octopus uit te vechten wie er een ronde verder komt in de nederlandse beker competitie.

Dat Octopus een maatje te klein was bleek al snel, Red Giants vloog over de thuis ploeg heen en nam geleidelijk aan wat gas terug om met een 30-14 punten voorsprong het eerste kwart af te sluiten. Red Giants, dat zonder Dick de Weijer speelde die uit voorzorg aan de kant werd gehouden en natuurlijk Mark van der Roest die zijn pols brak op de training, ging in het tweede kwart klein spelen en dat bracht wat onbalans in het team wat de thuisploeg aanpakte om terug te komen in de wedstrijd tot 6 punten. Toen Red Giants vlak voor rust weer zijn ritme gevonden had liep het weer uit en ging het rusten met een 52-40 voorsprong. In het derde kwart liepen de aanvallen wat minder aan de kant van Red Giants en kreeg de thuisploeg vleugels onder leiding van hun guard die met veel flair het spel verdeelde en zijn teamgenoten voorzag van mooie passes. Toen de thuisploeg weer op 6 punten naderde bij 58-52 was het welletjes en schakelde Red Giants wat tandjes bij en had Octopus ook niets meer te vertellen. In het aanvalsgeweld dunkte Jur Schröder nog eens met fout over een tegenstander en liep het team uit naar een 94-61 overwinning.

Scores: Enzo Swart 23 pnt, Michel Voogsgeerd 20 pnt, Jur Schröder 19 pnt, Rik van de Nes 15 pnt en Jelmer Visser 11 pnt.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL