Je bent hier: Home Teams Heren 1 Mededelingen VERSTERKINGEN VOOR RED GIANTS HEREN 1

Red Giants

Advertentie

VERSTERKINGEN VOOR RED GIANTS HEREN 1

E-mail Afdrukken

Het is al een tijdje stil rond het heren 1 team van Red Giants en dat kwam vooral omdat er een aantal voorwaarden waren om volgend seizoen nog te kunnen spelen op het mooie hoogste amateur nivo, de promotiedivisie. Een aantal van deze voorwaarden zijn inmiddels voldaan waardoor alle raderen binnen de groep dat heren 1 op nivo laat spelen weer op volle snelheid is gaan draaien. Na het vertrek van Rivallo Putuhena, Wessel en Gerben de Vries en David Svaikovski kwam ook nog eens het slechte nieuws dat Rikus ten Napel op doktersadvies moest stoppen vanwege de knie klachten die hem de voorgaande seizoenen ook al parten speelde. De opengevallen plekken moeten opgevuld worden en doordat Dick de Weijer aangaf dat hij toch nog een seizoen door gaat kwamen daaropvolgend al snel de eerste versterkingen voor het nieuwe seizoen.

 

MARK VAN DER ROEST

Met forward Mark van der Roest werd al eerder overeengekomen dat hij aankomend seizoen BV Leeuwarden zou verruilen voor Red Giants en is was daarmee de eerste versterking. Mark heeft bij Aris de jeugd doorlopen en speelde daarin op eredivisie nivo en kon geen plek afdwingen bij het eredivisie heren team. Gedwongen om dus lager te spelen in de omgeving belandde hij bij BV Leeuwarden in de tweede divisie waar hij makkelijk mee kon komen. Via Enzo Swart kwam Mark een aantal keren meetrainen en liet daarin een zeer goede indruk achter. Mark is een grote sterke forward die ook inside zijn mannetje staat en in de bucket makkelijk scoort, ook heeft hij een goede driepunter in huis waardoor hij ook vanaf afstand gevaarlijk is met zijn schot.

 

RIK VAN DE NES

Een andere versterking is een oude bekende die eerder ook al in het rood van Red Giants te bewonderen was. Rik van de Nes speelde vorig seizoen bij ZAC in Zwolle in de eerste divisie en keert weer terug in Meppel. Rik heeft al een aardige staat van dienst opgebouwd, hij speelde al eredivisie in Zwolle een Leeuwarden en heeft daarna op een lager nivo in verschillende divisies gespeeld, waaronder dus al eerder voor Red Giants waar hij met zijn talent menig tegenstander het vuur aan de schenen legde. Met een dodelijk afstandschot in zijn aanvallende arsenaal is Rik een speler die het veld uit elkaar kan trekken. De 2.05 meter lange veel scorende foward speelde afgelopen seizoen in de voorbereiding al mee als gast aan de zijde van Red Giants tijdens de David Cup en zal het aankomende seizoen dus definitief het rood over de schouders heen trekken.

 

MICHEL VOOGSGEERD

Van Uitsmijters Almelo komt pointguard Michel Voogsgeerd over, een snelle guard en speelde eerder in de promotiedivisie bij Jugglers en was daar een plaag voor elke verdediging. Buiten dat Michel een snelle guard is scoort hij ook makkelijk, en dat bewees hij eens te meer toen hij Jugglers naar de titel leidde in de eerste divisie een aantal jaren geleden met 27 punten. Volgend seizoen zal Michel in het rood van Red Giants spelen en daarmee heeft het een goede scorende guard binnen de gelederen gehaald waar de club veel plezier aan zal beleven.

 

JUR SCHRÖDER

Van Jugglers Enschede komt Jur Schröder over naar Red Giants, Jur stond in het verleden al eerder op het lijstje om als versterking gehaald te worden maar dit ketste steeds af om verschillende redenen. Het aankomende seizoen is hij dan toch eindelijk in het rode shirt van Red Giants te bewonderen. De 2.03 meter lange forward speelde eerder al jaren in de promotiedivisie bij Jugglers en was daar een van de dragende krachten. Twee seizoenen geleden speelde hij nog in de promotiedivisie bij Cangeroes uit Utrecht. Dat hij over talent beschikt blijkt ook wel uit de uitnodigingen en minuten die hij maakte voor de diverse Nationale Nederlandse jeugdteams. Met Jur haalt Red Giants een zeer goede speler in huis die over een goed schot beschikt en makkelijk kan scoren en verdedigend zijn mannetje kan staan.

Achter de schermen wordt er nog druk gewerkt aan de toevoeging van nog een aantal goede versterkingen, het wachten is op de toezeggingen van een aantal spelers waarmee de club in gesprek is.

 

Laatste aanpassing ( maandag 12 juni 2017 20:45 )