Je bent hier: Home Teams Heren 1 Mededelingen Red Giants sluit seizoen af met winst in Leiden

Red Giants

Advertentie

Red Giants sluit seizoen af met winst in Leiden

E-mail Afdrukken

Red Giants speelde zaterdagavond zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie, of dat ook de laatste was van het seizoen was afhankelijk van wat de Groene Uilen zouden doen in de resterende 3 wedstrijden, te beginnen in Delft tegen Punch. Red Giants deed wat het moest doen en won in een goede wedstrijd met 69-84 van Leiden, maar helaas wist Punch een uur later in Delft niet te winnen van de Groene Uilen waardoor Red Giants nu op de vijfde positie eindigt en klaar is met het seizoen en de Final Four vanaf de zijlijn moet bekijken.

Het begin van de wedstrijd in Leiden ging redelijk gelijk op, Red Giants pakte wel een vijf punten voorsprong en kon deze af en toe uitbreiden, maar weglopen van de thuisploeg was lastig. Vooral de verdedigende rebound werd nog wel eens vergeten en onder het bord waren de centers van Leiden een behoorlijke plaag. Aanvallend was het prima, veel beweging en goede schoten zorgden ervoor dat Red Giants steeds aan de goede kant van de score bleef. Vooral Rik van de Nes viel op, met vier driepunters in de eerste helft was hij behoorlijk aanwezig. Na het eerste kwart was de tussenstand 19-23 in het voordeel van Red Giants. In het tweede kwart liep Red Giants weg naar 11 punten voorsprong en leek het even een beslissend gat te slaan, Leiden liet zich niet van de wijs brengen en met een paar goede aanvallen plus scores op rij en het gat terugliep naar 2 punten moest Red Giants in een time-out even op adem komen en weer het ritme proberen te vinden. Het kon voor de rust niet meer een groot gat slaan maar met 35-40 voorsprong de rust ingaan was een redelijke marge. Na rust ging Leiden in een zone staan, maar erg van slag raakte Red Giants er dit keer niet van en schoot Jur Schroder meteen een driepunter binnen. Enzo Swart en Dick de Weijer deden hetzelfde in het derde kwart en Red Giants liep uit naar een 50-65 voorsprong na het derde kwart.

In het vierde kwart verzuimde Red Giants de voorsprong verder uit te breiden en kwam Leiden langzaam maar zeker terug. Via een aantal driepunters was het verschil al snel weer onder de 10 punten en bij 69-71 was het Red Giants al genaderd tot op 2 punten met nog 4 minuten te spelen. Mark van der Roest ronde vervolgens een knappe bal inside af en Jur Schroder dunkte vervolgens het verschil met een harde dunk naar 6 punten. Een driepunter van Rik van de Nes met nog een minuut te gaan zette het verschil op 12 punten bij 69-81 en Jur Schroder schoot met een driepunter vervolgens de 69-84 eindstand op het bord.

Scores: Dick de Weijer 20 pnt, Jur Schroder 19 pnt, Rik van de Nes 17 pnt en Enzo Swart 12 pnt