Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen Red Giants verliest meer dan alleen punten

Red Giants verliest meer dan alleen punten

Het is een vloek die over Red Giants heen hangt de laatste twee jaar. Door blessures, werk en ziektes wordt veel te vaak met een te krappe selectie begonnen aan een wedstrijd. Gisteren tegen de reserves van ZZ Leiden moesten junioren Uria van der Woerdt en Timo Wonnink mee om de selectie aan te vullen en viel na vijf minuten spelen Rikus ten Napel ook nog geblesseerd uit. Desondanks speelde Red Giants goed en stond het met rust voor, maar stortte het halverwege het derde kwart bij een negen punten voorsprong in en kwam het krachten tekort om dit nog goed te maken. Red Giants verloor met 77-60 in Leiden.

Zonder Rein van der Kamp, Wim van der Kamp, Johnny Robben, Rolf Willigenburg, Nick Bloemhof en Tom Schonewille moest Red Giants aantreden in Leiden tegen de reserves van het plaatselijke eredivisieteam. Red Giants begon goed aan de wedstrijd en nam meteen een voorsprong en Leiden moest volgen. Halverwege het eerste kwart was de stand na vijf minuten spelen 8-12 door vier punten op rij van Rikus ten Napel. Helaas moest hij daarna het veld verlaten met een kuitblessure en kon niet meer terug keren. Hiermee werd de spoeling bij de Meppelers wel heel dun. Red Giants bleef echter met veel inzet spelen en was ook het betere team.
In het tweede kwart pakte Leiden aan het begin nog wel de voorsprong maar het was Red Giants dat zich al snel herstelde en bij rust de leiding had met 32-36.

Na rust kwam Red Giants erg goed uit de kleedkamer en liep uit naar een 45-36 voorsprong halverwege het derde kwart en pakte het weer een stop in de verdediging, de rebound werd echter uit de handen getikt en alsnog kon Leiden scoren. Dit tot onvrede van het team van Red Giants die de volgende aanval miste en Leiden de gelegenheid gaf tot een fastbreak die door Joost Vos moest worden afgestopt met een fout. Leiden had een vrijeworp en weer lette men niet op bij Red Giants en vergat men een derde speler bij de rebound te plaatsen waardoor de schutter zijn eigen rebound kon pakken en Joost Vos weer een fout moest maken. Leiden profiteerde van de onrust en ondanks een time-out kon Red Giants zich niet herpakken. Toen Joost Vos zijn vierde fout maakte en noodgedwongen naar de kant moest had Leiden in 3 minuten tijd de wedstrijd omgebogen in zijn voordeel en met een 14-0 run een 50-45 voorsprong gepakt twee minuten voor het einde van het derde kwart. Alexandre de Sa deed nog wel wat terug met een driepunter plus bonus. Dichterbij dan de 50-49 kwamen de Meppelers niet meer die vermoeid raakten en geen vuist meer konden maken. Aan het einde van het derde kwart was de achterstand opgelopen naar 62-54 en bleven de Leidenaren de fastbreak lopen wat veel energie kosten bij de Meppelers om dit te stoppen.
In het vierde kwart was de wedstrijd al wel gespeeld toen er halvewege een tussenstand van 73-57 op het scorebord stond.  Red Giants wist het spel wel weer te vertragen maar was zelf niet bij machte om aanvallend nog een vuist te maken. Leiden speelde de wedstrijd uit naar een 77-60 overwinning.

Bij Red Giants zal de aankomende week weer gekeken moeten worden hoe de selectie er uit zal zien voor de zeer belangrijke confrontatie van aanstaande zaterdag met de reserves van Rotterdam Basketball in Rotterdam. Met Rikus ten Napel als nieuwe “aanwinst” voor de ziekenboeg wordt het er niet makkelijker op om een sterk team op de been te brengen.  Op de ranglijst is er nog niet veel veranderd, Red Giants blijft op de vierde plek staan maar zal deze bij verlies volgende week in Rotterdam moeten afstaan aan Rotterdam Basketball die met twee punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld op de vijfde positie achter Red Giants staan.
Scores: Joost Vos 17 pnt, Alexandre de Sa 16 pnt en Dick de Weijer 14 pnt.

Laatste aanpassing ( dinsdag 04 maart 2014 20:09 )