Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen Red Giants naar volgende bekerronde

Red Giants naar volgende bekerronde

Het zijn wedstrijden waar je voorraf geen voorspelling op kunt loslaten. Je speelt tegen een lagere tegenstander en toch kun je vaak geen eenrichtingsverkeer verwachten. Zo was het ook zaterdagavond in Soest waar Red Stars de gastheer was van Red Giants. Red Giants moeste het doen zonder Bas Rozendaal die met interland verplichtingen in China verbleef en ook Wessel de Vries werd gemist. Red Stars dat een mooie ploeg heeft met veel talent en ervaring was niet van plan om Red Giants de weg naar de volgende ronde zomaar in de schoot te werpen. De thuisploeg nam de voorsprong met 7-3 en pas 2 minuten voor het einde van het eerste kwart kwam Red Giants voor het eerst op voorsprong bij 14-16 om vervolgens het kwart af te sluiten bij 16-18. In het tweede kwart leek Red Giants de fanatieke verdediging van de thuisploeg wat te kunnen kraken en kwam op een 16-28 voorsprong, toch verzuimde het deze voorsprong uit te bouwen en liet het de thuisploeg terugkomen tot 22-28 waardoor een time-out noodzakelijk was om de storm van Red Stars te beslechten. Dit gebeurde dan ook en Red Giants herpakte zich had bij rust weer een redelijke voorsprong van 24-33.

Na rust was het weer gemakzucht leek het wel bij de Giants en zag het na 7 minuten de thuisploeg gesteund door het publiek weer langzij komen bij 40-40. Even aanzetten leidde ertoe dat Red Giants weer uitliep na 42-51. Daar waar het normaal leek dat Red Giants uit zou lopen was het juist Soest dat weer een comeback inzette en toen Rikus ten Napel (die verreweg aanvallend het gevaarlijkst was) 2 minuten voor tijd de 5de fout kreeg bij 58-64 leek dat de thuisploeg wat extra energie te geven. Red Giants kwam in de laatste 2 minuten niet meer tot scoren en toen in de laatste minuut Red Giants op onverklaarbare wijze ook nog eens een fout kreeg en daarop ook een onbegrijpelijke technische fout waardoor de thuisploeg een uitgelezen kans had om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Drie vrijeworpen en balbezit was de beloning van de scheidsrechter bij een 59-64 stand voor de thuisploeg en dat benutte Red Stars niet goed door maar 1 van de 3 vrijworpen te benutten. Red Giants pakte de rebound, maar verzuimde om de rust te bewaren waardoor het balbezit net zo snel weer weggegeven werd en Red Stars met een driepunter op een punt kwam van Red Giants met nog een halve minuut te spelen.
 Red Giants kwam in de aanval niet tot scoren en het thuispubliek ging op de banken staan om hun Red Stars met een punt achterstand naar een overwinning te schreeuwen, de sensatie bleef uit doordat de schotpoging in de laatste seconde van de ring af ketste en Red Giants uiteindelijk nog goed wegkwam met een 63-64 overwinning. In de volgende ronde is Akrides in IJmuiden de volgende tegenstander in de beker.

Scores:  Rikus ten Napel 31 pnt.

Laatste aanpassing ( zondag 16 oktober 2016 09:13 )