Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen Red Giants ronde verder in beker

Red Giants ronde verder in beker

Red Giants moest afreizen naar Vught voor hun eerste bekerwedstrijd om daar met tweede divisionist Octopus uit te vechten wie er een ronde verder komt in de nederlandse beker competitie.

Dat Octopus een maatje te klein was bleek al snel, Red Giants vloog over de thuis ploeg heen en nam geleidelijk aan wat gas terug om met een 30-14 punten voorsprong het eerste kwart af te sluiten. Red Giants, dat zonder Dick de Weijer speelde die uit voorzorg aan de kant werd gehouden en natuurlijk Mark van der Roest die zijn pols brak op de training, ging in het tweede kwart klein spelen en dat bracht wat onbalans in het team wat de thuisploeg aanpakte om terug te komen in de wedstrijd tot 6 punten. Toen Red Giants vlak voor rust weer zijn ritme gevonden had liep het weer uit en ging het rusten met een 52-40 voorsprong. In het derde kwart liepen de aanvallen wat minder aan de kant van Red Giants en kreeg de thuisploeg vleugels onder leiding van hun guard die met veel flair het spel verdeelde en zijn teamgenoten voorzag van mooie passes. Toen de thuisploeg weer op 6 punten naderde bij 58-52 was het welletjes en schakelde Red Giants wat tandjes bij en had Octopus ook niets meer te vertellen. In het aanvalsgeweld dunkte Jur Schröder nog eens met fout over een tegenstander en liep het team uit naar een 94-61 overwinning.

Scores: Enzo Swart 23 pnt, Michel Voogsgeerd 20 pnt, Jur Schröder 19 pnt, Rik van de Nes 15 pnt en Jelmer Visser 11 pnt.