Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen Red Giants wint in aantrekkelijk duel van BVG

Red Giants wint in aantrekkelijk duel van BVG

Zaterdag moest Red Giants voor de tweede maal in korte tijd naar Groningen afreizen om het ditmaal op te nemen tegen BVG Groningen. BVG wat gecoacht wordt door oud coach Anne van Dijk (in zijn tijd bij Red Giants de trainer/coach van de huidige Red Giants coach) stond boven Red Giants stond op de ranglijst. In een aantrekkelijke wedstrijd waarin Red Giants alleen in het tweede kwart even het spoor bijster was, draaide het de rollen om op de ranglijst na de 86-75 overwinning om de derde positie op de ranglijst van BVG over te nemen.

Red Giants dat het moest stellen zonder Dick de Weijer, Mark van der Roest, Nick Bloemhof en Boris Egelie, begon verdedigend goed aan de wedstrijd en hield de aanval van BVG goed in bedwang. Pas in het tweede gedeelte van het eerste kwart kwam het aanvallend wat beter in de wedstrijd en nam het ook een voorsprong van 10 punten. Toen in het tweede kwart Red Giants wat meer onder druk kwam te staan omdat er wat kleiner gespeeld moest worden vanwege de blessures en BVG groter ging spelen gingen de Meppelers in een zone verdediging staan om de mismatches onder het bord te neutraliseren. Daar waar de zone verdediging de vorige wedstrijden redelijk goed stond had BVG daar weinig problemen mee en gaf Red Giants mede door deze switch even de controle uit handen. Nadat Red Giants terug switchte naar de man to man verdediging kreeg het weer controle over wedstrijd terug en kon het tweede kwart alsnog met een 4 punten voorsprong worden afgesloten met 36-32. In deze fase maakte Lennard Peatzhold ook zijn rentree na een lange tijd van blessureleed door een afgescheurde achillespees. In het derde kwart legde Red Giants de basis voor de uiteindelijke overwinning, het speelde goed aan beide kanten van het veld en liep uit naar een 16 punten voorsprong. Ook toen Red Giants kleiner ging spelen na het wisselen verslapte het team niet en bekroonde Lennard zijn rentree nog met een loepzuivere driepunter. Red Giants won met 85-74 en kan zich opmaken voor de bekerwedstrijd in Almere waar Pioneers in de derde ronde van de Nederlandse beker Red Giants ontvangt, twee dagen later speelt Red Giants weer in de eigen Ezingehal op zaterdagavond tegen Racing Beverwijk voor de competitie.

Scores: Michel Voogsgeerd 20 pnt, Rik van de Nes 19 pnt, Jur Schröder 14 pnt en Enzo Swart 11 pnt.

Laatste aanpassing ( maandag 30 oktober 2017 16:27 )