Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen Red Giants wint zakelijk van CobraNova

Red Giants wint zakelijk van CobraNova

De laatste thuiswedstrijd van het jaar 2017 werd gespeeld tegen CobraNova uit Voorburg. Red Giants had aanvallend moeite om het netje te vinden en niet iedereen was op zijn zachts gezegd even scherp. Dan komt het aan op team spel en hard verdedigen en dat is wat Red Giants het overgrote deel van de wedstrijd gedaan heeft. Dat CobraNova met rust 1 punt voorsprong was meer doordat de thuisploeg een schrikbarend laag schotpercentage had dan dat CobraNova Red Giants aan banden had gelegd. In het derde kwart zat Red Giants wat meer tegen het nivo aan wat het kan en was met name Enzo Swart de grote man aan de kant van de Meppelers. Hij leidde in dit kwart zijn team verdedigend en aanvallend en Red Giants legde in het derde kwart de basis voor de uiteindelijke overwinning tegen de Voorburgers met 31 gescoorde punten. In het vierde kwart was het aanvallend weer niet heel groots maar voldoende om de 2 punten met een 77-70 overwinning in Meppel te houden. Tegen Voorburg was een kwart aanvallend goed spelen voldoende om verdedigend de wedstrijd te winnen en Red Giants heeft ook maar 3 minuten achter gestaan in de hele wedstrijd en was dus 37 minuten de bovenliggende partij.

2 December speelt Red Giants in IJmuiden tegen Akrides zijn laatste wedstrijd van 2017 dan speelt het op 6 januari pas weer in Rijswijk tegen Lokomotief en is de eerste thuiswedstrijd in 2018 op zaterdag 13 december om 19:00 uur tegen Grasshoppers met oud Red Giants spelers Bas Rozendaal en Jesper Jobse.