Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen RED GIANTS WINT IN IJMUIDEN

Red Giants

Advertentie

RED GIANTS WINT IN IJMUIDEN

E-mail Afdrukken

bron meppelercourant.nl

RED GIANTS HEEFT LAATSTE DUEL VAN 2017 GEWONNEN BIJ AKRIDES

De Meppelers stonden nagenoeg het gehele duel voor, maar vlak voor tijd leek het alsnog mis te gaan. De laatste score was echter voor de Meppelers die daardoor wonnen.
 
Red Giants nam na een gelijkopgaande openingsfase (13-13) aan het einde van het eerste kwart het initiatief. Het pakte de leiding met 20-24 en wist deze kleine voorsprong in het tweede kwart vast te houden. Bij rust stond het 36-39 voor de ploeg van coach Patrick Koning.
 
Na de pauze leek Red Giants het duel definitief naar zich toe te trekken en kwam op een voorsprong van 14 punten, 34-48. Akrides maakte echter gebruik van de vermoeidheid bij de bezoekers die slechts met 8 fitte spelers waren. De thuisploeg kwam terug tot 50-56 aan het einde van het derde kwart en zette dit door in het slotkwart. Bij 57-58 was het duel weer volledig open en bij 64-63 kwam de thuisploeg een minuut voor tijd voor het eerst op voorsprong. Red Gianst sloeg meteen terug (64-66) en moest in de slotseconden de gelijkmaker zien te voorkomen. Dit lukte met kunst en vliegwerk waardoor de punten meegingen naar Meppel.

Scores: Rik van de Nes 20 pnt, Jur Schroder 15 pnt en 18 rebounds