Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen Red Giants komt te kort tegen koploper

Red Giants komt te kort tegen koploper

Red Giants moest afgelopen zaterdag behoorlijk gehavend aantreden tegen de koploper Lokomotief in Rijswijk. Zonder Rik van de Nes (hartoperatie), Dick de Weijer (geopereerd aan hernia), Mark van der Roest (enkelblessure), Boris Egelie (knieblessure) en de nog herstellende Nick Bloemhof trad Red Giants aan met 6 guards en twee spelers van meer dan 2 meter. In het eerste kwart liep een van de twee "lange" mannen al snel tegen zijn 2de fout aan waardoor Red Giants wel heel klein moest gaan spelen en zelfs jeugdspeler Yarno Jager de ondankbare taak had om inside de leegte op te vullen. Aan Red Giants kant was het balverlies erg groot en viel het afstandsschot niet en was het duidelijk te zien dat er een dikke maand geen wedstrijden gespeeld waren, door de blessures en ziektes is er ook een maand bijna niet getraind als team. Desondanks ging de wedstrijd gelijk op en was het pas in de laatste 3 minuten voor rust dat de thuisploeg met 4 rake driepunters het verschil maakte en met een behoorlijk voorsprong de rust in ging bij 40-23. Na rust kwam Red Giants slecht uit de kleedkamer en liep het verschil mede door 3 keer onnodig balverlies snel op naar in de twintig punten verschil. De vermoeidheid begon ook zijn tol te eisen en daarmee werd het balverlies ook niet beter waardoor Lokomotief (waar inmiddels wel het afstandsschot begon te vallen) steeds verder kon uitlopen. Uiteindelijk werd het verschil bij 92-59 nog 33 punten. Aanstaande zaterdag komt titelfavoriet Grasshoppers naar de Ezingehal in Meppel en wacht Red Giants weer een zware taak om te proberen de twee punten in Meppel te houden.