Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen RED GIANTS WINT IN DEN HELDER

RED GIANTS WINT IN DEN HELDER

Na de eerste twee gewonnen competitie wedstrijden zat Red Giants in een behoorlijke dip, het verloor er maar liefst 5 op rij en wist alleen van een 1e klasser te winnen voor de beker in die periode. Afgelopen zaterdag speelde het in Den Helder tegen Zeemacht dat juist op de weg terug was nadat het de eerste competitie wedstrijden verloor en vorig week in Den Haag vriend en vijand verraste met een knappe overwinning op CobraNova. Red Giants pakte echter de overwinning in Den Helder met goed teamspel en zonder ook maar 1 seconde te hebben achter gestaan met 78-66.

Red Giants zag ’s middags Bernt Waalkes afhaken met een peesblessure, maar begon goed aan de wedstrijd en wist een 8-0 voorsprong te pakken in de oude sporthal van Zeemacht. Zeemacht liet zien dat het niet zomaar goede resultaten boekte en probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd. Red Giants bleef echter gedisciplineerd spelen en het verschil bleef rond de 8 punten. Het kwart werd afgesloten met een 20-13 voorsprong. In het tweede kwart bleef het spelbeeld hetzelfde, Red Giants verdedigde goed en Zeemacht had veel moeite om tot scoren te komen. Pas aan het einde van het tweede kwart kreeg Red Giants wat meer grip op de wedstrijd en wist het de voorsprong wat verder uit te bouwen naar 13 punten met rust bij 42-29. Na rust liep Red Giants weer verder weg naar 47-29 en had het de controle over de wedstrijd en wist het in het derde kwart nog verder weg te lopen waardoor het derde kwart werd afgesloten met een ruime voorsprong van 63-40. Zeemacht weigerde zichzelf gewonnen te geven en ging opportunistischer spelen in de aanval en zocht in plaats van de set offense meer de een tegen een aanval, dit samen met een slechte periode van Red Giants resulteerde erin dat Zeemacht binnen vijf minuten terug komt in de wedstrijd. Met nog 5 minuten te spelen zorgde een driepunter van Zeemacht er voor dat de tussenstand 65-60 was, nog wel in het voordeel van Red Giants maar het was Zeemacht dat het momentum naar zich toe had getrokken. Een time-out en een score plus bonus van Dick de Weijer onder het bord brak het momentum en Red Giants begon weer  vat te krijgen op de tegenstander. Zeemacht wist nog wel een vrije-worp te benutten, maar twee scores van Rik van de Nes waaronder een met fout en dus bonus bracht het verschil weer op 73-61 met nog 2 minuten te spelen. Zeemacht geloofde er niet meer in en Red Giants speelde de wedstrijd uit en pakte hiermee de belangrijke punten. Het verschil met de nummer 2 is nog steeds maar 4 punten, maar aan de andere kant staat de degradatie zone ook heel dichtbij, de teams staan heel dichtbij elkaar en alleen Locomotief Rijswijk heeft nog de volledige score uit alle wedstrijden en staat ongeslagen bovenaan.

Scores: Rik van de Nes 33 pnt, Dick de Weijer 16 pnt en Enzo Swart 12 pnt