Je bent hier: Home Teams Heren 1 Wedstrijdverslagen Red Giants wint tegen hekkesluiter Beverwijk

Red Giants wint tegen hekkesluiter Beverwijk

Red Giants moest afgelopen zaterdagavond in Beverwijk spelen tegen de rode lantaarn drager uit de competitie, Racing Beverwijk. Met maar 7 spelers waarvan Lennard Paetzhold ook nog speelde met gekneusde ribben wist Red Giants een goede wedstrijd neer te zetten. Het won uiteindelijk verdiend met 92-84.

In het eerste kwart nam Red Giants meteen al afstand van Beverwijk bij 7-17 en het speelde goed basketbal. Bij Beverwijk begon op dat moment het afstandsschot te vallen, iets wat in de competitie nog niet echt het wapen van Beverwijk is was zaterdagavond het wapen om bij te blijven in de wedstrijd. Beverwijk kwam mede door het schieten tegen een hoog percentage weer terug in de wedstrijd en nam in het tweede kwart zelfs de voorsprong met 34-31. Red Giants had moeite om weer het spel naar zich toe te trekken en kon met enig kunst en vliegwerk met een punt voorsprong de kleedkamer op zoeken bij rust. Na rust waren beide ploegen aanvallend goed op dreef en was het vooral Mark van der Roest die zijn ploeg met een aantal zeer goede acties in de wedstrijd hield. Aan het einde van het derde kwart was de voorsprong er nog steeds voor Red Giants bij 65-68. In het vierde kwart wisselde Red Giants nog maar eens van verdedigingsvorm en dat pakte goed uit. Beverwijk had moeite met de zone verdediging en kwam niet meer tot scoren, daar waar Red Giants vleugels kreeg, mede door 15 punten in dit kwart van Dick de Weijer en snel uitliepen naar een 65-80 voorsprong. Deze klap kwam de thuisploeg niet meer te boven en Red Giants speelde de wedstrijd makkelijk uit en won verdiend met 94-82. Volgende week komt oud coach Anne van Dijk met BVG op bezoek in Meppel. Scores: Dick de Weijer 27 pnt, Rik van de Nes 23 pnt, Enzo Swart 22 pnt en Mark van der Roest 16 pnt.